Home Ourense A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a...

A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a excelencia dos productos certificados pola marca

- Anuncio -

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, asistiu á masterclass do cociñeiro Javier Outomuro para 40 alumnos e alumnas de ciclos vinculados á hostalería do centro educativo ourensán

O cociñeiro Javier Outomuro, propietario do Restaurante A Taberna (Ourense), foi o encargado de levar ao IES Vilamarín a segunda cita da nova edición da Aula Gastronómica Galicia Calidade, que se desenvolveu ante 40 estudantes dos ciclos vinculados á hostelería do centro educativo ourensán.

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, puxo en valor a contribución desta iniciativa á formación dos futuros e futuras protagonistas da restauración na Comunidade, ao darlles a oportunidade non só de coñecer de primeira man os produtos e marcas que se aglutinan baixo o selo Galicia Calidade, dependente da Vicepresidencia segunda e Consellería de Economía, Empresa e Innovación, senón de facelo, ademais, mediante o traballo dunha experimentada figura da gastronomía galega, como é o caso de Outomuro.

Nas súas palabras, “é importante que saiban do valor e das propiedades destes produtos de primeira calidade, para que así poidan valorar a importancia de integralos no seu traballo, unha vez finalicen a súa formación”. Os alumnos e alumnas participantes nas distintas citas da Aula Gastronómica Galicia Calidade terán a oportunidade de participar no sorteo dunha cea ou comida no restaurante que elixan de entre os que participan na iniciativa.

Na Aula Galicia Calidade participa tamén a Fundación Artesanía de Galicia cos utensilios precisos para elaborar e presentar o menú. Esta colaboración na súa iniciativa Artesanía no Prato, coa que quere establecer sinerxías entre artesanía, gastronomía e deseño.

Menú da masterclass
Javier Outumuro presentou ante os e as 40 estudandes do centro un menú composto por grelos e marisco das rías galegas, fabas de Lourenzá con zamburiñas e polbo, e lomo de pescada de Celeiro sobre crema de mango e pimentón de Herbón.

As empresas Galicia Calidade participantes nesta cita da foron Conservas A Rosaleira, Feiraco, Jealsa-Rianxeira, Luis Escurís Batalla, Terras da Mariña, Gallego Pereira, Puerto de Celeiro e Pementos Carmucha.

Traxectoria profesional
Javier Outomuro conta cunha larga traxectoria profesional no mundo da hostalería. Iniciouse neste campo en Suíza, e tras voltar a Galicia, en 2003 abriu o Restaurante A Taberna, que conta desde desde 2014 cun Sol Repsol.

A Aula Gastronómica Galicia Calidade continuará a súa andadura coa cita do 23 de marzo no CIFP Compostela de Santiago cunha clase maxistral de Yayo Daporta. Pechará o mes no CIFP Manuel Antonio de Vigo, onde estará Héctor López o día 29 con dous obradoiros para o alumnado.

Relacionadas

A Xunta destina máis de 257.000€ á renovación da instalación da Protección de Incendios...

0
A plataforma Contratos públicos de Galicia publica hoxe a licitación da obra, coa previsión de que poida empezar en setembro cun prazo de execución...

Presentado o libro “O incendio”, de Sara Vila, gañadora do XLII Premio de Novela...

0
Na presentación da publicación, o vicepresidente segundo da Deputación, César Fernández dixo que se trata do “premio máis senlleiro da literatura galega que desta...

A 41ª Copa Deputación de Atletismo ofertará este ano competición en pista ao aire...

0
Os clubes que competirán na Copa Deputación son a Escola Atlética Ben Cho Shey, Club Atletismo Limia Activa, Ourense Atletismo Club Deportismo La Purísima,...

A Xunta apoia o achegamento dos máis pequenos ao oficio da xoiería mediante o...

0
— O secretario xeral técnico da Consellería de Emprego, Comercio e Emigración, Joaquín Macho, asistiu hoxe á cerimonia de entrega de premios deste concurso...

A Xunta felicita ao grupo ‘Las Rías’ polos seus 50 anos como referente do...

0
O secretario xeral de Emprego e Relacións Laborais, Pablo Fernández, participou hoxe no acto conmemorativo celebrado en Vigo por este grupo empresarial, do que...

A Xunta destaca na Festa do Champiñón o potencial agrogandeiro da Comarca de Ordes

0
O conselleiro de Presidencia, Xustiza de Deportes, Diego Calvo, percorreu esta mañá acompañado do alcalde de Ordes, José Luis Martínez Sanjurjo o recinto da...

Publicacións Relacionadas