Home A Coruña Lolo Mosteiro e Paula Martínez elaboran un modelo de “Menú Stelar” con...

Lolo Mosteiro e Paula Martínez elaboran un modelo de “Menú Stelar” con produto de proximidade e de temporada para implantar nos locais da Rede Stelar do Camiño Inglés

- Anuncio -

As instalacións do restaurante A Artesa da Moza Crecha (Betanzos) acolleron a derradeira sesión do “Curso de formación en Restauración”, unha iniciativa formativa gratuíta organizada pola Asociación de Concellos do Camiño Inglés e a Deputación da Coruña para os establecementos da Rede Stelar que dan servizo de comida aos peregrinos. Unha formación impartida por Lolo Mosteiro e Paula Martínez, membros da Rede Stelar, e cuxo restaurante foi distinguido recentemente co Premio Nacional de Gastronomía “Plato de Oro 2022” e co “Touch Blanche 2022”.

Paula Martínez explica que “nesta sesión práctica elaboramos un modelo de Menú Stelar con produto de proximidade e produto de temporada, que se implantará proximamente nos locais integrados na Rede Stelar”. Neste caso, a proposta estaba composta por unha crema bicolor de cabaza e remolacha con crocante de serrano de Porco Celta como entrante. Un primeiro de pescada do Celeiro a baixa temperatura con carbonara de nabiza e touciño de Porco Celta con cebola glaseada. Un segundo prato de carrillera de vaca rubia galega con cremoso de pataca e nabo e chucrut de repolo de Betanzos. Como sobremesa, tarta de queixo e requeixo Cagiao con mel e noces.

A creación deste “Menú Stelar” foi precisamente unha das razóns que motivaron a creación da Rede Stelar, trinta establecementos turísticos que apostan pola excelencia e a calidade na atención ao peregrino no Camiño Inglés. Unha proposta culinaria que poña en valor os recursos gastronómicos dos municipios do Camiño Inglés e utilice produtos quilómetro cero, para apoiar aos produtores locais, e de temporada, para así reducir a pegada de carbono e apostar pola sustentabilidade.

Non se trata da elaboración dun “Menú do día”, senón de ofrecer o mellor da nosa gastronomía a uns prezos de mercado, como ben tomaron nota a quincena de persoas asistentes á sesión. Unha formación práctica que se suma á recibida nas dúas semanas anteriores en materia de marketing, planificación de estratexias, xestión de cociñas, deseño de pratos e “Cociña do Camiño”, nas que aprenderon a importancia do produto local e da calidade como elementos diferenciadores.

Rede Stelar

A Rede Stelar é un proxecto promovido pola Asociación de Concellos do Camiño Inglés, en colaboración coa Deputación da Coruña, para conformar unha rede de establecementos turísticos en cada un dos municipios polos que pasa esta ruta Xacobea. Uns locais que deben apostar pola excelencia e a calidade na atención ao peregrino, para o que deben cumprir unha serie de requisitos relacionados coa sustentabilidade, o emprego de produtos agroalimentarios e pesqueiros quilómetro cero, a calidade no servizo… Nesta primeira fase participan 30 establecementos do sector da restauración e o aloxamento, se ben dende a Asociación traballan co obxectivo de abrir a Rede Stelar a outro tipo de empresas: ocio e tempo libre, turismo náutico, artesanía, produtores locais…

A Asociación de Concellos do Camiño Inglés está constituída por dezaseis municipios polos que transcorre esta ruta xacobea: A Coruña, Abegondo, Betanzos, Cabanas, Carral, Fene, Ferrol, Mesía, Miño, Narón, Neda, Ordes, Oroso, Paderne, Pontedeume e Santiago de Compostela.

Relacionadas

Así de espectacular será este ano o Nadal en Carballo!

0
A carpa da Praza do Concello será “o centro neurálxico” do programa, que tamén encherá de actividade o Pazo da Cultura, o Fórum, as...

Inés Rey reclama un maior recoñecemento ás mulleres no eido gastronómico na presentación de...

0
A alcaldesa participou no acto de presentación do libro de Xavier Castro A alcaldesa, Inés Rey, presidiu esta tarde o acto de presentación do libro...

Oito locais de hostalaría da Coruña optan á mellor tapa da cidade a través...

0
O xurado profesional seleccionou as creacións de oito locais, dun total de 44 participantes, con dez tapas elixidas para ser finalistas: cinco na modalidade...

O concello dá a benvida ao Nadal este xovés ás 18:30 horas co acendido...

0
Tamén se presenta a programación cultural municipal para as festas, que contará con moitas iniciativas para o público infantil e familiar. O Nadal chegará este...

Cinco Équidos habitarán o Castro de Montes Claros para realizar o control ecolóxico e...

0
A iniciativa é impulsada polo Concello coa colaboración da Asociación Pura Raza Cabalo Galego e Poni Club Galicia. Desde este mediodía o recinto do Castro...

Neda recibe este mércores a visita dun dos ‘foodtruck’ da campaña GALICIA SABE AMAR

0
Neda recibirá este mércores a visita dun dos foodtruck da campaña GALICIA SABE AMAR, destinada a promocionar os produtos do mar de Galicia, e...

Publicacións Relacionadas