· Como parte da XXI Festa do Pan, os máis pequenos aprenden os pasos para elaborar esta delicia.
· Trátase dunha das actividades que suscita un maior interese entre o público asistente.
Carral continúa transmitindo ás novas xeracións o seu secreto máis valioso: a fórmula para elaborar os seus afamados bolos. Da man dos talleres infantís da XXI Festa do Pan, miles de nenos descubrirán, ao longo da fin de semana, que pasos teñen que seguir para cociñar esta receita tradicional. Trátase dunha das actividades do evento que suscita un maior interese entre o público asistente, algo que se puido comprobar, desde o inicio, coas longas colas fronte á zona de talleres. Unha imaxe que se repetiu tamén no punto de venda dos bocadillos cardiosaludables, feitos con pan de Carral, xamón serrano, tomate e aceite de oliva.
A actividade na xornada inaugural da Festa do Pan, organizada polo Concello e a Asociación de Panadeiros, prolongarase ata a noite. Ao longo do día haberá feira medieval, representacións de teatro por parte do alumnado do IES de Carral, espectáculos de zancudos e malabaristas e música a cargo do Grupo Ritmo, do Grupo Arnela de Carral e a Parranda Labradores (Lanzarote) e de América S.L.
Xornada de peche
O domingo, día 11, a actividade arrincará ás 11.00 horas coa venda do bocadillo cardiosaludable, a feira medieval e os talleres de elaboración. Ás 11.30 horas realizarase unha exhibición de buxainas acrobáticas a cargo do campión internacional mexicano, Omar Púe, e unha exhibición de baile de buxainas. Ambas as propostas repetiranse tamén ás 17.30 horas. Ás 14.00 horas orquéstraa Lume amenizará a sesión vermú.
Ás 16.30 e ás 18.30 horas haberá actuacións a cargo da Charanga Santa Compaña. Ás 20.00 horas, Lume poñerá o toque musical para despedir o programa da vinte e unha edición.