Home A Coruña Moi boa participación entre o alumnado do CIFP Paseo As Pontes na...

Moi boa participación entre o alumnado do CIFP Paseo As Pontes na súa inmersión ao mundo dos destilados 100% galegos

- Anuncio -

A formación foi dirixida pola vogal do Consello Regulador e enóloga Sonia Otero xunto con Alberto Rodríguez, presidente da Asociación de Repostería Tradicional de Melide

Un total de 18 alumnos e 3 profesores de 1º curso de Dirección de Servizos do CIFP Paseo As Pontes, na Coruña, xa coñecen os matices diferenciadores dos produtos 100% galegos, que ampara o Consello Regulador dos Augardentes e licores Tradicionais de Galicia.

A actividade contou coa dirección de Sonia Otero, vogal do Consello Regulador e enóloga. Estivo acompañada por Alberto Rodríguez, presidente da Asociación de Repostería Tradicional de Melide.

A sesión dividiuse nunha parte teórica e outra práctica. A primeira consistiu nun repaso polas características dos destilados. Así, recalcouse a importancia da boa etiquetaxe que certifique que os produtos teñen orixe galega. Tamén se mencionaron as principais funcións do Consello Regulador e os produtos amparados baixo as catro Indicacións Xeográficas ( IG): IG Bagazo de Galicia, IG Augardente de Herbas de Galicia, IG Licor de Herbas de Galicia e IG Licor Café de Galicia.

O alumnado e os profesores puideron distinguir os matices dos augardentes dependendo da variedade de uva que se utilice na súa elaboración. Tamén dentro desta mesma Indicación Xeográfica atópase o Augardente de Galicia Envellecido, que “se distingue dos anteriores pola permanencia mínima dun ano en envases de madeira”, explicou Otero. Precisamente este último foi o produto que máis sorprendeu; mentres o Licor Café de Galicia e o Licor de Herbas de Galicia, foron os destilados que máis gustaron.

Para terminar, os participantes penetráronse na repostería tradicional de Melide con Alberto Rodríguez, presidente da Asociación de Repostería Tradicional de Melide. Así, realizáronse varias maridaxes: Augardente de Galicia Envellecida co almendrado, Augardente de Herbas de Galicia co melindre e Licor Café de Galicia co rico (elaborado con fariña, ovos e manteiga cocida de vaca). Tamén se degustaron outras creacións como babá de Augardente de Galicia Envellecida e un crumble de rico e melindre con crema inglesa. Máis exemplos de como combinar os destilados galegos na repostería.

Relacionadas

Ela Diz, Toxo Telecom e Chichalovers, empresas gañadoras da XXV edición dos Premios Manuel...

0
Ela Diz, Toxo Telecom e Chichalovers foron as empresas seleccionadas polo xurado na XXV edición dos Premios Manuel Beiras que este ano se presentou...

A viaxe a Eurodisney da campaña comercial de novembro da Pobra xa ten gañadora

0
A campaña comercial de novembro na Pobra do Caramiñal chegou ao seu fin co sorteo da viaxe a Eurodisney na mañá deste 2 de...

A Xunta de Goberno Local inicia os procedementos para a contratación de obras por...

0
Adxudicado por 44.724 euros o contrato de reposición das butacas do auditorio do Pazo da Cultura A Xunta de Goberno Local aprobou na sesión ordinaria...

O executivo municipal destinará case 380.000 euros á reparación da cuberta do pavillón municipal...

0
O executivo municipal deu luz verde á aprobación do expediente de contratación das obras de reparación da cuberta do pavillón municipal do CEIP Quiroga...

O Concello de Fene retira as copas de varias palmeiras afectadas pola praga do...

0
Os traballos, realizados polo persoal municipal, afectaron a exemplares situados en diversos puntos do concello, como San Valentín ou Chamoso O Concello de Fene continúa...

Brión acollerá unha exposición solidaria con dous artistas dos Encontros da Arte que perderon...

0
José Galarzo e María Carmen Martínez, que impartiron obradoiros de acuarela e cerámica á rapazada de Brión, perderon o seu estudo emprazado en Paiporta O...

Publicacións Relacionadas