Home A Coruña Oito locais de hostalaría da Coruña optan á mellor tapa da cidade...

Oito locais de hostalaría da Coruña optan á mellor tapa da cidade a través do XX Concurso Picadillo

- Anuncio -

O xurado profesional seleccionou as creacións de oito locais, dun total de 44 participantes, con dez tapas elixidas para ser finalistas: cinco na modalidade de ‘Tapa Creativa’ e cinco na de ‘Receitario Picadillo’

Os locais gañadores daranse a coñecer na entrega de premios que terá lugar o vindeiro 13 de decembro

A XX edición do Concurso de Tapas Picadillo, promovido polo Concello da Coruña coa colaboración de Estrella Galicia, Cash Record e a Asociación de Celíacos de Galicia, xa ten finalistas. O xurado profesional seleccionou as creacións de oito dun total de 44 establecementos de hostalería da Coruña que optaban á mellor tapa da cidade. En total, 52 propostas gastronómicas das que se seleccionaron 10 como propostas de tapas finalistas, escollidas por persoas expertas do sector da gastronomía: cinco na modalidade ‘Tapa Creativa’ e cinco na de ‘Receitario Picadillo’.
Na primeira categoría, os locais e tapas seleccionadas son: MALTE Atochas cun ‘Falso risotto de chacina, berberecho e crema de foie-gras’; a Taberna Triay coa tapa ‘Triay Wonka’; o restaurante Intenso cos ‘Ovos recheos Galicia-Japón’; AMA Italiana Contemporánea cun ‘Ravioli recheo de ceboleiro e dátil’ e o restaurante La Conquista coa tapa ‘Falso xeado de cebiche’.
Na modalidade ‘Receitario Picadillo’ sobresaíron La Sifonería Gastrobar co seu ‘Polo en pepitoria’; MALTE Atochas coa súa proposta ‘Chapata de orella de porco con chutney de tomate picante’; Taberna Triay co ‘Buñuelo “a la vista”; MALTE Galera e o seu ‘Korokke galego’ e o Bar Quintela coa tapa ‘Orella crunchi’. Malte Atochas e Taberna Triay contan con dúas tapas finalistas ao participar en ambas as dúas modalidades. As tapas gañadoras daranse a coñecer na entrega de premios que terá lugar o vindeiro 13 de decembro.
Picadillo é o consurso de tapas máis antigo de Galicia. Este ano chega á súa vintena edición, coindicindo co 150 aniversario do nacemento de Manuel María Puga y Parga ‘Picadillo’, escritor, gastrónomo e político que escribiu en 1905 ‘La cocina práctica’. O Goberno de Inés Rey apoia a iniciativa como reforzo do posicionamento da Coruña como destino gastronómico.

Relacionadas

A cerimonia de acendido das luces abre este xoves a programación do Nadal na...

0
O acto terá lugar na praza de María Pita desde as 17.00 horas, coas actuacións de Peter Punk e Los Alcántara Este xoves comezará a...

Mariñas Coruñesas dedica 236.000 euros a crear unha Rede de Centros de Interpretación da...

0
• A entidade tematizará 12 instalacións, #de acordo con os Concellos e a Deputación • Cada centro ofrecerá materiais didácticos e permitirá actividades de ecoturismo...

As mostras de cociña da Pobra ensinarán innovadoras elaboracións para os menús do Nadal

0
As comidas son un dos principais focos de atención do Nadal e, para ensinar innovadoras elaboracións fáciles de replicar na casa, a Concellaría da...

O Concello inviste 133.000 euros para renovar o pavimento e a rede de saneamento...

0
· O proxecto permitirá pavimentar as rúas Fonte e Xunqueira e tamén dará solución aos vertidos que se producen á ría. · O prazo de...

Diana Cabanas: “Administracións públicas, institucións e empresas podemos abrirlle camiño aos talentos emerxentes e...

0
A concelleira participou hoxe no acto inaugural da quinta Feira de Emprego da Escola Universitaria de Relacións Laborais da Coruña, que conta coa colaboración...

Fene prepárase para recibir o Nadal co acendido do alumeado e o anuncio da...

0
O Concello aposta por un Nadal sostíbel, con novidades no alumeado, decoración feita pola rapazada e “photocalls” nas parroquias A Festa de Fin de Ano...

Publicacións Relacionadas