Home Ourense A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a...

A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a excelencia dos productos certificados pola marca

- Anuncio -

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, asistiu á masterclass do cociñeiro Javier Outomuro para 40 alumnos e alumnas de ciclos vinculados á hostalería do centro educativo ourensán

O cociñeiro Javier Outomuro, propietario do Restaurante A Taberna (Ourense), foi o encargado de levar ao IES Vilamarín a segunda cita da nova edición da Aula Gastronómica Galicia Calidade, que se desenvolveu ante 40 estudantes dos ciclos vinculados á hostelería do centro educativo ourensán.

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, puxo en valor a contribución desta iniciativa á formación dos futuros e futuras protagonistas da restauración na Comunidade, ao darlles a oportunidade non só de coñecer de primeira man os produtos e marcas que se aglutinan baixo o selo Galicia Calidade, dependente da Vicepresidencia segunda e Consellería de Economía, Empresa e Innovación, senón de facelo, ademais, mediante o traballo dunha experimentada figura da gastronomía galega, como é o caso de Outomuro.

Nas súas palabras, “é importante que saiban do valor e das propiedades destes produtos de primeira calidade, para que así poidan valorar a importancia de integralos no seu traballo, unha vez finalicen a súa formación”. Os alumnos e alumnas participantes nas distintas citas da Aula Gastronómica Galicia Calidade terán a oportunidade de participar no sorteo dunha cea ou comida no restaurante que elixan de entre os que participan na iniciativa.

Na Aula Galicia Calidade participa tamén a Fundación Artesanía de Galicia cos utensilios precisos para elaborar e presentar o menú. Esta colaboración na súa iniciativa Artesanía no Prato, coa que quere establecer sinerxías entre artesanía, gastronomía e deseño.

Menú da masterclass
Javier Outumuro presentou ante os e as 40 estudandes do centro un menú composto por grelos e marisco das rías galegas, fabas de Lourenzá con zamburiñas e polbo, e lomo de pescada de Celeiro sobre crema de mango e pimentón de Herbón.

As empresas Galicia Calidade participantes nesta cita da foron Conservas A Rosaleira, Feiraco, Jealsa-Rianxeira, Luis Escurís Batalla, Terras da Mariña, Gallego Pereira, Puerto de Celeiro e Pementos Carmucha.

Traxectoria profesional
Javier Outomuro conta cunha larga traxectoria profesional no mundo da hostalería. Iniciouse neste campo en Suíza, e tras voltar a Galicia, en 2003 abriu o Restaurante A Taberna, que conta desde desde 2014 cun Sol Repsol.

A Aula Gastronómica Galicia Calidade continuará a súa andadura coa cita do 23 de marzo no CIFP Compostela de Santiago cunha clase maxistral de Yayo Daporta. Pechará o mes no CIFP Manuel Antonio de Vigo, onde estará Héctor López o día 29 con dous obradoiros para o alumnado.

Relacionadas

A Xunta impulsa a madeira na construcción con máis de 12 M€ en axudas...

0
— O director xeral da Axencia Galega da Industria Forestal (XERA), Jacobo Aboal, participa na I Mesa da Madeira: A construción en madeira para...

O Concello adxudica as obras de acondicionamento e mellora de espazos urbanos na rúa...

0
Aproba tamén as bases da convocatoria de subvencións para actuacións de rehabilitación A Xunta de Goberno Local do Concello de Ourense acordou este mediodía en...

O Concello fai pública a programación de Nadal, cunha morea de actividades para todos...

0
Papá Noel visitará a cidade cos seus renos e elfos o día 21 de decembro, e os Reis Magos o día 5 na tradicional...

A Deputación avanza nunha ordenanza actualizada para adaptarse ás esixencias europeas en materia de...

0
A comisión de seguimento e control de Medio Ambiente informou favorablemente e por unanimidade do texto regulador que se debaterá no pleno do próximo...

Galicia gaña máis de 17.500 afiliacóns na comparativa anual e baixa o paro a...

0
― A cifra de persoas desempregadas, de 121.742, baixa tanto na evolución anual, como na mensual e en relación a novembro de 2023 a...

A Xunta advirte dun incremento dun 72 % dos avisos por ataques de lobo...

0
— Ángeles Vázquez celebra a decisión do Convenio de Berna de aprobar o cambio do estatus internacional do lobo en Europa de estritamente protexido...

Publicacións Relacionadas