Home Ourense A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a...

A Aula Gastronómica Galicia Calidade achega ao estudantado do IES Vilamarín a excelencia dos productos certificados pola marca

- Anuncio -

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, asistiu á masterclass do cociñeiro Javier Outomuro para 40 alumnos e alumnas de ciclos vinculados á hostalería do centro educativo ourensán

O cociñeiro Javier Outomuro, propietario do Restaurante A Taberna (Ourense), foi o encargado de levar ao IES Vilamarín a segunda cita da nova edición da Aula Gastronómica Galicia Calidade, que se desenvolveu ante 40 estudantes dos ciclos vinculados á hostelería do centro educativo ourensán.

A xerente de Galicia Calidade, Ana Méndez, puxo en valor a contribución desta iniciativa á formación dos futuros e futuras protagonistas da restauración na Comunidade, ao darlles a oportunidade non só de coñecer de primeira man os produtos e marcas que se aglutinan baixo o selo Galicia Calidade, dependente da Vicepresidencia segunda e Consellería de Economía, Empresa e Innovación, senón de facelo, ademais, mediante o traballo dunha experimentada figura da gastronomía galega, como é o caso de Outomuro.

Nas súas palabras, “é importante que saiban do valor e das propiedades destes produtos de primeira calidade, para que así poidan valorar a importancia de integralos no seu traballo, unha vez finalicen a súa formación”. Os alumnos e alumnas participantes nas distintas citas da Aula Gastronómica Galicia Calidade terán a oportunidade de participar no sorteo dunha cea ou comida no restaurante que elixan de entre os que participan na iniciativa.

Na Aula Galicia Calidade participa tamén a Fundación Artesanía de Galicia cos utensilios precisos para elaborar e presentar o menú. Esta colaboración na súa iniciativa Artesanía no Prato, coa que quere establecer sinerxías entre artesanía, gastronomía e deseño.

Menú da masterclass
Javier Outumuro presentou ante os e as 40 estudandes do centro un menú composto por grelos e marisco das rías galegas, fabas de Lourenzá con zamburiñas e polbo, e lomo de pescada de Celeiro sobre crema de mango e pimentón de Herbón.

As empresas Galicia Calidade participantes nesta cita da foron Conservas A Rosaleira, Feiraco, Jealsa-Rianxeira, Luis Escurís Batalla, Terras da Mariña, Gallego Pereira, Puerto de Celeiro e Pementos Carmucha.

Traxectoria profesional
Javier Outomuro conta cunha larga traxectoria profesional no mundo da hostalería. Iniciouse neste campo en Suíza, e tras voltar a Galicia, en 2003 abriu o Restaurante A Taberna, que conta desde desde 2014 cun Sol Repsol.

A Aula Gastronómica Galicia Calidade continuará a súa andadura coa cita do 23 de marzo no CIFP Compostela de Santiago cunha clase maxistral de Yayo Daporta. Pechará o mes no CIFP Manuel Antonio de Vigo, onde estará Héctor López o día 29 con dous obradoiros para o alumnado.

Relacionadas

Rueda destaca a excelencia e compromiso dos profesionais do sector turístico que contribúen a...

0
Salienta que Galicia pechou 2023 como primeiro destino do norte peninsular No que vai de ano, a comunidade rexistrou máis de 412.000 turistas aloxados,...

Rueda destaca o papel dos empresarios á hora de facer avanzar Galicia e convertela...

0
― Resalta a posta en marcha cunha Oficina de Coordinación Económica para avaliar os grandes proxectos e xestionar os fondos europeos ― Salienta a aposta...

Luis Menor na Casa de Galicia en Madrid: “O AVE é ese factor de...

0
O presidente da Deputación participou esta tarde na capital do Estado na presentación do libro “Ourense, ”, do escritor e xornalista ourensán Moncho Conde...

A Xunta impulsa máis de 11 proxectos de embelecemento turístico en 8 concellos do...

0
— Vense de resolver a segunda convocatoria de axudas en concorrencia non competitiva para a rehabilitación sustentable e accesibilidade na costa galega — Entre as...

A Xunta impulsa máis de 14 proxectos de embelecemento turístico en 8 concellos do...

0
— Vense de resolver a segunda convocatoria de axudas en concorrencia non competitiva para a rehabilitación sustentable e accesibilidade na costa galega — Entre as...

A segunda edición do foro Jacobus Pharm de reflexión para farmacéuticos residentes de Farmacia...

0
O servizo de Farmacia da Área Sanitaria de Pontevedra e o Salnés organiza no Pazo Rial arousán do 18 ao 20 de abril este...

Publicacións Relacionadas