Home Pontevedra Poio A gastronomía e a enoloxía consolídanse como fío condutor da estratexia do...

A gastronomía e a enoloxía consolídanse como fío condutor da estratexia do concello para reforzar a súa imaxe de marca propia como destino turístico

- Anuncio -


• As concellerías de Turismo e Promoción Económica presentaron o Plan de Sostibilidade Turística en Destinos, unha folla de ruta a través da cal se quere seguir avanzando na desestacionalización e que permitirá o acceso a fondo europeos ‘Next Generation’

• O plan permitirá o impulso de diferentes actuacións e iniciativas, impulsadas en coordinación co sector, vencelladas á modernización, a dixitalización e a competitividade, entre outros factores

O Casal de Ferreirós acolleu este venres a presentación para dar a coñecer os detalles do Plan de Sostibilidade Turística en Destinos, impulsado polos departamentos de Turismo e Promoción Económica, en coordinación cos e coas profesionais deste sector. Trátase dunha ferramenta que busca potenciar a Poio como destino turístico, cunha imaxe de marca propia e utilizando como fío condutor a enogastronomía. A relevancia deste documento é dobre, xa que permitirá ao Concello de

Poio acceder a fondos europeos ‘Next Generation’, de cara a impulsar actuacións en favor da modernización, a competitividade, a dixitalización e a sostibilidade dunha actividade que é un dos motores de dinamización principais do municipio.

A tenente de alcalde e responsable de Turismo, Silvia Díaz (Avante Poio), e o concelleiro de Promoción Económica, Gregorio Agís (PSdeG-PSOE), deron a coñecer os detalles desta proposta, que conta coa plena implicación dos empresarios e chefs poienses Pepe Solla e Xosé Cannas, de Pepe Vieira. “O feito de contar co apoio e a axuda dos dous ‘Estrella Michelín’ que temos en Poio engade aínda máis valor a esta iniciativa e garante que o noso destino é un referente, tamén desde o punto de vista da gastronomía e da enoloxía”, sinalaron os dirixentes municipais. A enogastronomía é a ferramenta pola que se aposta “para amosar, difundir e dar a coñecer os atributos de valor que posuímos en Poio”, sinalaron Agís e Díaz. Este plan aspira, asemade, a estruturar o relato turístico do municipio unindo o mar e a terra. Poñer en valor esa dualidade, e, a partir de aí, impulsar diferentes actuacións en favor do sector é un dos puntos chaves do documento. Deste xeito, optaríanse a fondos para mellorar ou habilitar novos espazos naturais, como as sendas do litoral, reforzar a sinalización de puntos de interese e abrir unha liña de axudas para o sector privado, de xeito que poidan participar en iniciativas centradas na modernización e dixitalización do sector.

“A enogastronomía está no noso ADN”, asegurou a tenente de alcalde, que definiu este plan como “moi ambicioso” e como “unha oportunidade única para dar a poio o pulo que necesita para seguir consolidándose como destino turístico de referencia e como motor económico, de emprego e de riqueza. Este documento ten en conta todas as cuestións que están enraizadas coa nosa maneira de vivir”, apuntou. Pola súa banda, o edil de Promoción Económica lembrou que Poio conta cos recursos suficientes, aos que hai que sumar Tambo como recente adquisición logo de acadar a súa concesión demanial, como para dar un paso cara adiante na desestacionalización da actividade turística, garantindo unha actividade constante ao longo de todo o ano. Gregorio Agís destacou a capacidade do Concello á hora de obter este tipo de fondos. “En todas as convocatorias previas para a obtención de axudas que proveñen de Europa nas que participamos fomos quen de acadalas”, afirmou.

A través deste plan, a Administración local está en disposición de beneficiarse a través de dúas liñas dos ‘Next Generation’, unha autonómica e outra a nivel estatal, cunha contía que pode chegar ata os 2,5 millóns de euros. É, tal e como sinalou Xosé Cannas na súa intervención, “unha oportunidade única para seguir avanzando en materia de sostibilidade
e autenticidade. Outros destinos apostan por camiños diferentes, pero creo que en Poio
debemos preservar o que temos, coa nosa gastronomía e atractivos á fronte”, sinalou.

Por último, tanto Díaz como Agís salientaron a colaboración existente entre o sector privado e o Concello á hora de ir da man neste proxecto. Para a elaboración do documento tivéronse en conta as achegas realizadas polos e polas profesionais, formuladas en reunións de traballo e tamén na súa participación na elaboración dunha enquisa para detectar oportunidades, fortalezas, ameazas e debilidades que presenta Poio como destino, e nas que “temos que seguir traballando para consolidar a imaxe de marca propia”.

Relacionadas

FEIRACO patrocina os VI Premios Stephen Hawking, que se entregarán este venres no IES...

0
Un total de 54 traballos aspiran a alzarse coa sexta edición deste premio, coordinado por Amparo Alonso Betanzos, catedrática de Ciencias da Computación e...

Sandra Bastos asiste na Estrada ao faladoiro do programa “Aquí faltan páxinas” centrado en...

0
A escritora estradense Avelina Valladares foi a protagonista, da man da xornalista e investigadora Laura Filloy, do cuarto faladoiro do programa “Aquí faltan páxinas”...

Luis López sinala as máis de 2.000 atencións a case 500 empresas do programa...

0
O presidente provincial foi o encargado de entregar un dos galardóns na décimo terceira Gala do Premio Joven Empresario e Iniciativa Empresarial organizada por...

O Concello de Redondela solicita á consellería do Medio Rural a xestión da biomasa

0
-O Concello de Redondela solicitou o pasado mes de marzo á Dirección Xeral de Defesa do Monte as inspeccións oportunas nas faixas secundarias de...

Récord de participación no X Trofeo de Baile Deportivo da Eurocidade

0
Celebrarase sábado e domingo no pavillón de deportes de Valença con máis de 400 persoas en competición en cada xornada. A Eurocidade confírmase coma...

A mocidade tomiñesa apúntase aos bailes de serán

0
A OMIX de Tomiño organiza un obradoiro no que aprender as primeiras nocións do baile popular galego A mocidade tomiñesa lánzase a bailar. A OMIX...

Publicacións Relacionadas