Home Pontevedra A Paradanta A hostalaría de Covelo aposta polo cocido galego de produción local

A hostalaría de Covelo aposta polo cocido galego de produción local

- Anuncio -

O “Cocido de Covelo” será un cocido feito na casa con produtos de proximidade e carne de vaca 100% local criada nos montes e pastizais do concello

Bares e restaurantes do Concello de Covelo únense para a posta en valor das carnes de produción local e lanzan o menú “Cocido de Covelo” que se poderá degustar en calquera dos dez locais de hostalaría previa reserva.

Con prezos que van desde os 15 aos 25€ por menú o “Cocido de Covelo” incorpora a carne de vaca criada nestas terras e recupera produtos tradicionais como o “petelo”. Cada local porá o seu selo persoal podendo degustarse cocidos con repolo e/ou con verzas das hortas de Covelo, con garavanzos, fabas ou feixóns. O prezo do menú inclúe bebida, pan e postre.

O cocido de Covelo será un cocido feito na casa e así o teñen claro os bares e restaurantes participantes que apostan polos produtos de proximidade sabendo que é onde se atopa a frescura e a calidade. O mesón A Xestosa en San Salvador de Prado, o bar Cuartel na Lamosa, o bar Costa en Covelo, o bar Lemos na Ermida, o Pinzas en Barcia de Mera, o Praza e o Río Tea de Maceira, o bar A Graña na parroquia do mesmo nome e a Rectoral de Fofe lanzan a primeira campaña de “Cocido de Covelo” feito con carne de vaca 100% local criada nos montes e pastizais de Covelo. Este é o primeiro paso dunha iniciativa que procura a posta en valor e a promoción da riqueza gastronómica de Covelo.

Abertos todo o ano e con posibilidade de reserva, os locais de hostalaría de Covelo son, cada vez máis, a alternativa para un bo xantar caseiro sen saír da área metropolitana de Vigo. “Notamos como chega xente doutras comarcas que veñen desfrutar da natureza, das rutas de sendeirismo, da feira mensual ou das actividades gratuítas organizadas polo Concello”, explica a concelleira de Comercio, Lourdes Enes.

O alcalde, Pablo Castillo, explica que dende o goberno refórzanse as iniciativas da veciñanza e empresas e emprendedores/as locais ofrecendo actividades que atraian a visitantes e que, ao mesmo tempo, descubran o potencial natural, histórico, etnográfico e cultural que ten Covelo.

A tan só 35 minutos da cidade e a menos de media hora dos principais núcleos de poboación do Condado, Paradanta, Louriña e Baixo Miño o Concello de Covelo configúrase como o pulmón verde do sur da provincia onde as persoas atopan tempo de lecer en contacto coa natureza.

Relacionadas

Luis López afirma que as axudas de ata 5.000 euros do programa +Xuventude serán...

0
O dirixente provincial coñeceu o proxecto Uvigo-SpaceLab, que impulsan estudantes da Escola de Enxeñería de Telecomunicacións e que conta co recoñecemento internacional O presidente da...

Covelo vístese de verde para visibilizar as enfermidades raras

0
Na noite do 28 para o 29 de febreiro a fachada do edificio do Concello iluminouse de verde para visibilizar este tipo de doenzas Con...

O obradoiro “Tecendo feminismo” abre este sábado a programación do 8M en Tui

0
Terá lugar este sábado a partir das 10.30 h na edificio da praza da Inmaculada Tui abre a programación conmemorativa do 8M, Día Internacional da...

Os colectivos redondeláns tecen redes pola igualdade

0
O Concello de Redondela conmemora o 8 de marzo, Día Internacional da Muller, cunha serie de actividades nas que se está a implicar toda...

Unha visita polos lugares da memoria de Rosendo Salvado pechan as xornadas con motivo...

0
Sairá mañá ás 17.30 h da praza de San Fernando para rematar ás 19 h na casa natal do bispo tudense Mañá venres, 1 de...

Abre o prazo de inscrición dos primeiros cursosdo Plan de Formación 2024 Concello de...

0
O Concello de Covelo da un paso máis na calidade dos contidos dos cursos e incluirá un módulo de igualdade en cada un deles A...

Publicacións Relacionadas