HomeO MorrazoMarínRamallo aposta polo Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria de Marín como "o...

Ramallo aposta polo Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria de Marín como “o futuro punto de referencia” da gastronomía e do emprendemento

- Anuncio -spot_img

A alcaldesa e o tenente alcalde, Manuel Santos, acompañados polo axente de emprego municipal, Alfredo Montero; o presidente de AJE, Jesús Rey; o cociñeiro, Iñaki Bretal, e a experta en seguridade alimentaria, Elena González, realizaron unha visita ás instalacións esta mañá.

Emprendemento, gastronomía e innovación. Eses son os tres piares sobre os que se sustenta o Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria de Marín, ubicado no Parque Azul de Cantodarea, e que está destinado a ser “un espazo de referencia para empresas e para a cidadanía sobre o presente e o futuro deste sector”, declarou esta mañá a alcaldesa, María Ramallo.
A rexedora realizou ás 12.00 horas unha visita ás instalacións co tenente alcalde, Manuel Santos; o axente de emprego municipal, Alfredo Montero; o presidente de AJE, Jesús Rey; o cociñeiro do Grupo Nove, Iñaki Bretal, e a experta en seguridade alimentaria, Elena González.
El Abuelo Lelo, Aceites La Pizarra e a consultoría especializada de González son os tres proxectos que realizarán a súa andadura empresarial desde o espazo de emprendemento marinense, que comezará a levar a cabo actividades de dinamización, tendo sempre como referencia o mundo gastronómico.
“Sabemos que este espazo ten un gran potencial e queremos que se converta nun lugar no que as empresas poidan desenvolver as súas ideas innovadoras, pero no que tamén trataremos de organizar eventos e formacións que poidan atraer aos promotores da nosa economía local”, declarou Ramallo.
De feito, a Asociación de Jóvenes Empresarios de Pontevedra xa está a traballar nunha intensa programación de actividades e de divulgación das bondades do espazo, que de momento terán que adaptarse ás medidas sanitarias vixentes, apostando, como se está a realizar de xeito xeral, pola vía telemática.
Ademais dos despachos, a instalación conta cunha ampla área de cociñas, na que nun futuro próximo se poderán organizar cursos e showcookings e cunha sala de reunións, na que se poden levar a cabo encontros entre profesionais do sector, co obxectivo de crear sinerxias e medrar, para seguir traballando na innovación constante do sector gastronómico, unido a Marín, aos nosos produtos de proximidade e á nosa cultura.

Publicacións Relacionadas