Home A Coruña Os alumnos do EFA Piñeiral en Arzúa aprenden a importancia da boa...

Os alumnos do EFA Piñeiral en Arzúa aprenden a importancia da boa maridaxe da man do C.R.II.GG. Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia

- Anuncio -

O alumnado do Ciclo Medio de Panadería, Repostería e Confeitería gozou dunha cata comentada de Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia con melindres de Melide.


O Consello Regulador das Indicacións Xeográficas dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia trasladouse a Arzúa para impartir unha charla formativa sobre catas e maridaxes de destilados galegos. A enólogoa/enóloga, Sonia Otero, dirixiu esta sesión na que participaron preto de vinte alumnos do Ciclo Medio de Panadería, Repostería e Confeitería do centro de formación profesional EFA Piñeiral. Entre os asistentes atopábanse un alumno de intercambio de Francia, unha alumna de México e outra de Perú que puideron coñecer a calidade dos destilados de Galicia.

A primeira parte desta charla consistiu en explicar as funcións do Consello Regulador e o seu obxectivo de garantir a calidade e a orixe dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia. Ademais, realizouse un repaso pola elaboración dos distintos produtos amparados e explicáronse as características diferenciadoras entre eles.

Na segunda parte da sesión, os participantes aprenderon técnicas de cata dos destilados, unha información moi práctica para o seu futuro profesional. Así mesmo, degustaron dúas Augardentes de Galicia elaborados con distinta variedade de uva (albariño e mencía), Augardente de Herbas de Galicia, Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia; acompañados con melindres de Melide.

Sonia Otero destacou que “como alumnos do Ciclo Medio de Panadería, Repostería e Confeitería, é fundamental que coñezan a importancia dunha correcta maridaxe. Os Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia combinan moi ben coa repostería e mesmo poden usar estes produtos nas súas futuras elaboracións pasteleiras”.

O alumnado destacou o Licor de Herbas de Galicia e o Licor Café de Galicia como favoritos, pero tamén se mostrou gratamente sorprendido co Augardente de Galicia.

Para finalizar a sesión, Sonia Otero lembrou a importancia de “consumir destilados debidamente etiquetaxes”. Ademais, fixo especial fincapé no plus de calidade dos Augardentes e Licores Tradicionais de Galicia que son aqueles que teñen algunha das contraetiquetas das catro Indicacións Xeográficas -Bagazo de Galicia, Augardente de Herbas de Galicia, Licor de Herbas de Galicia e Licor Café de Galicia-.

Relacionadas

Paderne rememora a “enorme transcendencia” de Francisco Vales Villamarín na inauguración da remodelación do...

0
 O alcalde, Sergio Platas, lembrou a enorme pegada do cronista e quixo agradecer a “insistencia” de Emilio Vila na instalación do monólito hai...

Neda pon en valor a calidade, variedade e sabor dos produtos das panaderías locais

0
O Concello destaca a importancia do sector no municipio como xerador de emprego O Concello de Neda impulsou este domingo dúas novas catas no marco...

Queres saber de que van falar os científicos e científicas que participan no primeiro...

0
Os días 13, 14 e 15 de maio enchemos de ciencia o bar do Mercado, o Bodegón e o Valle-Inclán coa colaboración de oito...

Inaugurado o novo albergue municipal Esperanza Tenreiro, en Nós

0
O edificio principal da Finca Tenreiro, en Nós, foi inaugurado esta tarde como Albergue municipal Esperanza Tenreiro. Con esta denominación, o Concello de Oleiros...

Excarcerado un home tras unha saída de vía na parroquia de Niveiro, no concello...

0
Os bombeiros do parque Comarcal de Santa Comba recibiron hoxe, sábado 4 de maio, ás 14.47 horas unha chamada na que se informaba dun...

A Xunta colaborou coa construción do albergue da finca Tenreiro de Oleiros a través...

0
― A directora xeral de Formación e Cualificación para o Emprego, Zeltia Lado, asistiu hoxe á inauguración do novo espazo ― As alumnas e alumnos...

Publicacións Relacionadas