Home Pontevedra A Paradanta Arbo, un destino cun patrimonio digno de coñecer, unha enogastronomía única e...

Arbo, un destino cun patrimonio digno de coñecer, unha enogastronomía única e a súa cultura milenaria

- Anuncio -

• COMEZA A TEMPADA DE LAMPREA EN ARBO.

• A lamprea en Arbo é toda unha tradición. Preparámola desde hai séculos e a que se captura a esta altura do Miño ten unha textura, unha cor e un sabor diferentes. De potente sabor, a lamprea é un manxar que non deixa indiferente a ninguén.

• En tempada de lamprea, ata abril, os nosos restaurantes e casas rurais serven lamprea no menú e que os establecementos hostaleiros de Arbo son acolledores, accesibles, e conta con todos os servizos, estando consolidado pola súa traxectoria e bo facer ao longo dos anos pero, sobre todo, destaca a nosa hospitalidade e proximidade.

Forman parte do seu escudo, así que claramente, o viño e a lamprea din moito do Concello de Arbo (www.concellodearbo.es). Os primeiros, con D.O.P. Rías Baixas como o Albariño e o Condado, da subzona do Condado do Tea, monovarietales de albariño e polivarietales de albariño treixadura e loureira, son o mellor acompañamento para a lamprea, unha peza xenuína da nosa gastronomía, un manxar que en Arbo prepárase maxistralmente grazas á herdanza, xeración tras xeración, de receitas centenarias.

A lamprea en Arbo é toda unha tradición. Preparámola desde hai séculos e a que se captura a esta altura do Miño ten unha textura, unha cor e un sabor diferentes. De potente sabor, a lamprea é un manxar que non deixa indiferente a ninguén. C

Cando se abre a veda póñense a traballar moitas das 270 ‘ pesqueiras’, cunha lonxitude aproximada de 25 km levántanse, sobre as marxes fluviais do Miño, como maxestosas e indelebles construcións que abrazan ao pai Miño -e que datan da época romana-, por medio das cales se capturan sosteniblemente estes peixes asegurando a súa pervivencia.

A última fin de semana de abril, os hostaleiros, adegueiros e habitantes do concello celebran un evento de gran calado que atrae a visitantes de todas partes e que desde fai dúas edicións está considerada Festa de Interese Turístico Nacional. Trátase da ‘ Festa dá Lamprea’, que en 2022 cumpre 62 anos. Nela, os restaurantes da zona fan gala da súa boa man cociñándoa por exemplo ‘á arbense’, no seu propio sangue, que é unha das receitas máis soadas e consumidas.
Pero tamén se elabora frita e rebozada, asada á brasa empanada, rechea ou nun guiso de fideos e tirabequees….

Iso quere dicir que ben sexa para contemplar a arte da pesca, para degustar a lamprea en fresco ou en seco ou coñecer a súa historia desde o museo Arabo, o seu centro de interpretación; ou para gozar do resto do municipio, da vendima artesanal dos seus viñedos a finais de verán e das súas paisaxes e todo o seu patrimonio cultural… calquera momento é bo.

O alcalde do Concello de Arbo, Horacio Gil, lémbranos que este ano, se as condicións sanitarias permíteno, celebraranse entre o 22 e o 24 de abril a sesenta e dúas edición da que é a pioneira das festas culinarias en Galicia, declarada ademais de Interese Turístico Nacional, onde na carpa de ‘ Arbomostra’, feira agroindustrial , poderán degustar durante estes tres días, a lamprea ao estilo ‘ arbense’ e a lamprea seca nas súas distintas formas de preparación, ao mesmo tempo que maiores e pequenos gozan dunha ampla e variada programación cultural e convídonos a pasar unha tranquila estancia en Arbo, relaxándose nunha das nosas encantadoras casas rurais tras un día de aventura, natureza, veu e boa gastronomía. Infórmanos que esta tempada, ata abril, os nosos restaurantes e casas rurais serven lamprea no menú e que os establecementos hostaleiros de Arbo son acolledores, accesibles, e conta con todos os servizos, estando consolidado pola súa traxectoria e bo facer ao longo dos anos pero, sobre todo, destaca a nosa hospitalidade e proximidade.
A mellor tempada para degustar a lamprea é de xaneiro a abril e o prato típico é “á arbense”, cociñada no seu propio sangue. E o mellor sitio para probala do mundo, son os restaurantes e casas de turismo rural de Arbo. Os seus cociñeiros e cociñeiras son creadores da receita que pasou de xeración en xeración ao longo da historia. Se non poden vir nestes primeiros meses do ano, non se preocupen, porque en Arbo poden probar a lamprea todo o ano. A partir da lamprea seca ofrecemos outras elaboracións. Por exemplo, rechea, guisada con fideos e tirabequees, frita, asada á brasa, en empanada…
En definitiva, xa sexa para comer e beber, pasear, aprender e relaxarse ou para queimar adrenalina nunha contorna máxica, Arbo (www.concellodearbo.es) é digno de visita, e os seus hospitalarios veciños, os perfectos anfitrións. Por se houbese dúbidas, este vídeo mostra por que non hai que perderllo: http://bit.ly/2 mOmxRO

Relacionadas

Os maios vestirán O Porriño esta fin de semana

0
Os grupos de música tradicional das asociacións culturais e veciñais amenizarán a festa o sábado pola tarde O Porriño dá a benvida á primavera coa...

A concellería de Cultura a través da Biblioteca Pública Municipal de Baiona organiza un...

0
O próximo 17 de maio conmemoramos o Día das Letras Galegas que este ano se dedican a Luísa Villalta (A Coruña, 1957-2004), unha destacada...

A primeira xuntanza entre Manu Lourenzo e Luís López avanza proxectos para Soutomaior ...

0
O proxecto de humanización da praza da aldea, presentado polo concello de Soutomaior por valor de 170.000 euros,  aprobarase na xunta de goberno de...

Redondela convida aos clubs deportivos a deseñar unha campaña contra a violencia de xénero...

0
- As concellerías de Deportes e Igualdade convidan aos clubs a propoñer un lema respondendo á pregunta “E ti, por que loitas?” dentro do...

Luis López amosa o apoio da Deputación ao tecido empresarial da provincia na inauguración...

0
O presidente provincial destacou a importancia da dixitalización do sector na estrea do Hubnet posto en marcha pola Cámara de Comercio en Vilagarcía e...

Francisco Castro en concerto en Mos para celebrar as Letras Galegas

0
Acompañado da Banda dos Borges, músicos de gran traxectoria e recoñecemento, ofrecerá un repertorio de cancións en galego da súa autoría, fusión musical entre...

Publicacións Relacionadas