A Festa do Mar de Vilaboa renova esta noite e mañán o turno de degustación do produto local complementado cun amplio programa musical
O xurado, composto pola patrona maior da Confraría de Vilaboa Maricarmen Cortegoso Gómez e polas bateeiras locais Mari González Piñeiro e María José Castro Gómez, coa participación do alcalde César Poza como secretario, escolleu este mediodía as tapas gañadoras da cata organizada na carpa da Festa do Marisco de Vilaboa.
Na categoría de Mellor Sabor resultaron gañadoras as das tapa do restaurante A Garboa; o premio á Mellor Presentación recaeu na tapa de mexilóns en escabeche presentado por A casa de Rosa da Mazaroca mentras que o premio á Innnovación foi para a panadería e pastelería Os Laranxos pola súa empanada de mexilóns en escabeche.
Os stands degustación volverán a abrir esta noite e mañán domingo ao mediodía con tapas a prezos populares: de mexillón a 3,5 euros; os chocos a 5 euros e a 6 euros está a ameixa. Todos eles preparados en distintas elaboracións: en empanada, en escabeche, guisados ou á mariñeira. Destaca este ano a variedade de sobremesas que ofrece o stand dulce para completar o menú a cargo de Os Laranxos. E xunto aos produtos do mar están os viños da IXP Ribeiras do Morrazo das adegas Os Areeiros e Ardán.
O programa musical, aberto pola banda de gaitas e baile “Aires de Cobres” continuará hoxe às 21 horas con Fanfarria Taquekardia e mañán coa actuación de Os Bregadiers ás 13 horas.
Tanto o alcalde de Vilaboa, César Poza, como a concelleira de Dinamización, Carmen Gallego, convidan á veciñanza da contorna a achegarse a San Adrián e gozar tanto da variedade de produto extraído das augas da ría como da calidade na elaboración que ofertan os restaurantes locais, a quenes o goberno local agradece a súa implicación con esta Festa que ten como obxetivo “a posta en valor dun sector, o do mar, cun peso importante en Vilaboa e que ten que enfrentar moitas dificultades”.