Home O Morrazo Marín Iñaki Bretal inaugura unha serie de xornadas de formación en productos pesqueiros...

Iñaki Bretal inaugura unha serie de xornadas de formación en productos pesqueiros locais no EEIA

- Anuncio -

O martes 26 de outubro, o cociñeiro impartirá unha masterclass no Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria de Marín, no Parque Azul, para un máximo de 12 participantes, coa que aprender a preparar pratos a base de mariscos e peixes da nosa ría. Será preciso inscrición previa.

Esta será a primeira de dez sesións que se seguirán celebrando ao longo do próximo ano e que pretenden fomentar a empregabilidade e a innovación no sector marítimo, a través do sector gastronómico.

O Espazo Emprendedor de Innovación Alimentaria (EEIA), ubicado no Parque Azul de Cantodarea, ofrecerá o martes 26 de outubro, de 10.00 a 13.00 horas, unha acción formativa da man do cociñeiro Iñaki Bretal.

O obxectivo desta formación é o de poñer en valor os mariscos que se atopan na nosa ría e que son menos coñecidos, para aprender como incorporalos na oferta gastronómica. Por tanto, o evento está dirixido a todas aquelas persoas con interese en coñecer máis profundamente o producto local pesqueiro da nosa contorna para poder aplicalo despois en elaboracións culinarias. A modalidade do curso será presencial e terá un máximo de 12 participantes.

De xeito específico, Bretal ensinará como elaborar pratos de calidade con ameixón, moelo, zamburiña, volandeira e outros produtos de tempada que o cociñeiro considere interesantes para a súa preparación.

Esta acción é a primeira dunha serie de dez xornadas de formación e promoción de produtos marítimo-pesqueiros que terán lugar ao longo deste último trimestre do 2021 e no próximo ano na aula de formación do EEIA.

O Concello, que foi o promotor do proxecto e da dotación de equipamento para a aula, solicitou unha subvención ao abeiro das estratexias de desenvolvemento local participativo (EDLP), aprobadas pola Consellería do Mar aos grupos de acción local do sector pesqueiro (Galp), no marco do FEMP para os anos 2021 e 2022. En total,a  inversión é de 32.126,90 euros, dos cales o 80% son aportados pola Consellería e o 20% restante polos fondos propios municipais.

A acción encádrase nos obxectivos específicos do programa da FEMP de crecemento económico, apoio á empregabilidade e a diversificación de actividades no marco da economía marítima e pesqueira.

Desde o Concello, animan sobre todo ao sector da hostalaría local a “aproveitar unha oportunidade formativa tan interesante para aprender novas técnicas co noso produto máis prezado e así poder innovar e ofrecer novas presentacións á veciñanza”.

Para participar, será preciso realizar unha incripción previa, escribindo un mail indicando nome, DNI, teléfono e empresa (se se pertence a algunha relacionada co sector da gastronomía) a marin@ajepontevedra.com ou chamando ao teléfono 637762082.

Relacionadas

O Rosal recuncho a recuncho coa nova andaina interpretativa pola Senda dos Pescadores

0
A ruta será o 19 de maio e terá unha dificultade baixa-moderada. As persoas interesadas en participar deberán inscribirse a partir do 8 de...

A horta urbana do concello de Nigrán na Ramallosa cumpre 2 anos de funcionamento...

0
A esta súmase outro espazo municipal de 104 metros cadrados adicados ao cultivo no parque Vázquez Grela. Entre ambas, preto de 40 veciños traballan...

A alcaldesa de Mos estuda co novo Conselleiro, José López, importantes proxectos culturais para...

0
Destacan entre eles a terceira fase da rehabilitación da antiga Reitoral de Petelos e a posta en valor do Castro de Torroso A alcaldesa de...

O concello de Bueu consegue o distintivo azul para o Estaleiros de Purro e...

0
• Este espazo, englobado na zona da Banda do Río, recibe por primeira vez o galardón polo que, segundo destaca o alcalde, “seguimos reforzando...

Alcaldes dos 5 concellos con cárceres reúnense en Madrid con representantes de institucións peninteciarias

0
Solicitan unha compensación económica pola prestación de servizos públicos municipais e polo custo reputacional e o impacto que supón na súa imaxe dispoñer deste...

Sinalización intelixente e contidos dixitais de enogastronomía, primeiros avances nos proxectos do PSTD do...

0
Alcaldesas, alcaldes, concelleiros e concelleiras fixeron un balance dos primeiros pasos que se están a dar para levar a cabo iniciativas relacionadas coa transición...

Publicacións Relacionadas