CON MOTIVO DAS INCLEMENCIAS METEOROLÓXICAS PREVISTAS PARA MAÑÁ 25 DE SETEMBRO TODOS Os ACTOS PROGRAMADOS PARA ESE DÍA, TRASLÁDANSE PARA O VENRES 27 DE SETEMBRO, MANTÉNDOSE INALTERABLE Os ACTOS DO 26 DE SETEMBRO.
O xoves 26 e o venres 27 de setembro terán lugar na praza de Santa Liberata e cale Marqués de Quintanar a tradicional Romaría de San Cosme e San Damián 2024, máis coñecida popularmente pola Festa do mel e as noces.
A penas unhas horas de estrear o outono, e #ante as previsións meteorolóxicas adversas con ventos de refacho elevados, a concellería de festexos toma a decisión de trasladar todos os actos previstos para o mércores 25 ao venres 27 de setembro excepto a actuación do grupo Ritmo que por problemas de axenda non poderán estar. O xoves 26 o programa mantense inalterable con toda a programación prevista para o festivo local coa saída da procesión en honra de San Cosme e San Damián, sempre que o tempo acompañe e permita honrar aos Santos como se merecen. Desta maneira, a Romaría pasa a celebrarse o xoves 26 e o venres 27 de setembro gozando dunha das Romarías máis características e tradicionais de Baiona.
Rexistráronse un total de 15 postos individuais de produtos característicos do outono como o mel, os cosméticos naturais, as velas, as castañas, as noces, churros, polbo e a carne ao caldeiro que estarán situados en Santa Liberata. Ademáis uns 45 postos propios de artesanía, antigüidades, rosquillas, pan, higos, bixutería, libros, #etc que estarán situados en cálelas Marqués de Quintanar desde a Glorieta de Colón ata a praza de Santa Liberata.
Tamén estará presente unha caseta divulgativa do proxecto RURALtXA da Universidade da Coruña e a Fundación Hazi que mostrará a conservación da biodiversidade en zonas rurais como o Monte da Groba así como os produtos gandeiros e turísticos da contorna.
A concelleira de festexos ve incrementado así as solicitudes con respecto a outros anos, facendo un balance positivo das inscricións e desexando que o tempo dea unha tregua á Romaría de San Cosme e San Damián 2024.