Home A Coruña Último día para anotarse no showcooking que ofrecerá Antonio Díaz este venres...

Último día para anotarse no showcooking que ofrecerá Antonio Díaz este venres en San Sadurniño, dentro do programa de difusión do Centro de Transformación Agroalimentaria A Fusquenlla

- Anuncio -

As instalacións do novo centro de Moeche poderán visitarse nos días de feira

Tal e como avanzabamos a semana pasada, o Centro de Transformación Agroalimentaria e Desenvolvemento Rural A Fusquenlla iniciará esta semana un programa de difusión financiado pola Consellaría do Medio Rural, coa finalidade de mostrar nos catro concellos promotores tanto os obxectivos do proxecto como as posibilidades dos produtos que se poderán elaborar nas súas instalacións: conservas de froitas e vexetais, marmeladas, zumes, envasado de mel, etc. O programa inclúe unha serie de demostracións culinarias ao vivo dirixidas polo cociñeiro Antonio Díaz, responsable nos últimos anos de varias iniciativas hostaleiras que apostan polo produto de proximidade. A primeira delas desenvolverase este venres na Casa da Cultura de San Sadurniño a partir das 18:00h. Fai falla inscrición previa a través deste formulario, dispoñible na web www.afusquenlla.gal, onde tamén acaba de publicarse un vídeo que percorre as instalacións do novo centro situado no recinto feiral de Moeche.

As seguintes citas -tamén en venres e á mesma hora- terán lugar na Casa da Cultura de Valdoviño o 29 de outubro, na Nave do Mercado de Moeche o 12 de novembro e na Casa da Cultura de Cerdido o 19 de novembro, intercalando entre esas datas -o 5 de novembro- unha visita a outro centro similar situado no concello coruñés de Brión.

Ao longo deste calendario, o chef Antonio Díaz -que rexentou durante quince anos o restaurante Andarubel, no acceso ás Fragas do Eume- falará sobre o potencial culinario do produto local conservado, preparando durante as sesións distintos pratos e incidindo no alto valor engadido que teñen este tipo de elaboracións que en breve tamén se poderán facer co equipamento dispoñible n’A Fusquenlla.

As charlas teñen un cupo limitado a 25 persoas, polo que fai falla anotarse previamente no formulario en liña, que pechará dous días antes de cada cita. Desta maneira, este mércores finaliza o prazo de inscrición para o showcooking de San Sadurniño, aínda que hai posibilidade de seguir apuntándose para os que se celebrarán nos outros municipios até esgotar as prazas.

Alén de dár a coñecer os obxectivos d’A Fusquenlla e as posibilidades da preservación de zumes e outros produtos da terra, o plan de difusión tamén pretende propiciar o encontro entre persoas da zona interesadas en utilizar as instalacións cando entren en funcionamento.

Para coñecer máis en detalle que é A Fusquenlla, os catro concellos promotores -Cerdido, Moeche, San Sadurniño e Valdoviño- publicaron hai escasos días unha web que resume o proxecto, integrado na rede de espazos de traballo colaborativo da Deputación da Coruña. No sitio www.afusquenlla.gal pode facerse un percorrido fotográfico e audiovisual por unhas instalacións cofinanciadas con fondos provinciais e do programa Leader Seitura 22.

Visitas guiadas os días de feira en Moeche
Porén, quen queira visitalas en persoa terá oportunidade de facelo xa este sábado 23, día de feira en Moeche. Na Nave do Mercado estará instalado un posto informativo onde apuntarán para facer dous percorridos guiados polas dependencias d’A Fusquenlla, un ás 10:00h e outro ás 12:00h.

As visitas, en grupos de 10 persoas, repetiranse cos mesmos horarios nas feiras do 11 e do 23 de novembro, así como ao remate do showcooking que se celebrará en Moeche na tardiña do día 12.

Relacionadas

Máis de 1.200 fotógrafos e fotógrafas participaron nas 26 edicións do Certame Fotográfico Xosé...

0
Entregados a Mónica Vila Ferreirós, Antonio Gutiérrez Pereira, José Manuel Pérez Pena e Mª Goretty Vázquez Rodríguez os premios da edición 26ª28/04/2024.  Mónica Vila Ferreirós,...

O Concello subvenciona con 90.000 euros melloras na accesibilidade en tres bloques residenciais da...

0
As achegas municipais permitirán financiar ata o 50% das obras previstas polos veciños e veciñas dos edificios das rúas Almirante Mourelle, Palomar e Barcelona O...

Os XI Premios Juan Mayorga fixeron da Coruña a capital do teatro afeccionado

0
O concelleiro Gonzalo Castro, destacou a importancia das artes escénicas na programación cultural da cidade O concelleiro da Área de Fomento e Promoción da Cidade,...

A Xunta destaca na Festa do Champiñón o potencial agrogandeiro da Comarca de Ordes

0
O conselleiro de Presidencia, Xustiza de Deportes, Diego Calvo, percorreu esta mañá acompañado do alcalde de Ordes, José Luis Martínez Sanjurjo o recinto da...

O PSOE de Santiago mobilízase en apoio a Pedro Sánchez e “contra as accións...

0
Arredor dun centenar de militantes e simpatizantes concentráronse fronte a Casa do Pobo de Compostela para amosar o seu apoio “rotundo, absoluto e sen...

O Concello de Ponteceso arrastra unha débeda de case 3 millóns de euros, máis...

0
 O goberno local puxo en marcha unha auditoría externa para analizar os servizos e prezos das facturas pendentes de 2020 a 2023  Unha...

Publicacións Relacionadas