Home Pontevedra A Lama A Lama acolle sendos cursos de mellora de gandería de vacún de...

A Lama acolle sendos cursos de mellora de gandería de vacún de carne, ovino e cabrún

- Anuncio -

Terán lugar do 2 ao 6 e do 8 ao 12 de novembro cunha duración cada un de 25 horas en 5 mañás consecutivas

O concello da Lama acollerá no mes de novembro varios cursos de mellora gandeira de vacún de carne, ovino e cabrún a través dunha iniciativa formativa da Axencia Galega de Calidade Alimentaria e Beealia, dentro do Plan de Formación Agroforestal impulsado pola Xunta de Galicia en colaboración co Concello da Lama.

Estes cursos terán lugar do 2 ao 6 e do 8 ao 12 de novembro cunha duración cada un de 25 horas en 5 mañás consecutivas e estarán orientados a un mínimo de 10 persoas e un máximo de 15 inscritos. O horario será matinal entre as 14 horas e deberá ser presencial para os alumnos participantes.

O primeiro dos cursos a celebrarse na Lama será o de mellora da gandería de ovino e cabrún, que terá lugar do 2 ao 6 de novembro co obxectivo de achegar os coñecemento básicos para iniciar unha gandería de ovino e/ou cabrún (de carne ou de leite) e para aqueles que xa teñan unha revisar e establecer unha estratexia de produción baseada na situación actual e nas prespectivas de futuro.

Este curso, organizado pola Axencia Galega de Calidade Alimentaria e Beealia realizará un repaso ás principais áreas de coñecemento da gandería como razas, sistemas de cría, comercialización, manexo da reprodución, axudas, prevención de ataques de lobo, fertilización, manexo de pastos, cambio climático, análise económico e estratéxico da gandería, etc. Ademais, farase tamén unha visita en campo para a posta en práctica dos coñecementos adquiridos ao longo do curso.

Trátase dun curso participativo no que analizaremos en detalle cada unha das ganderías ou proxectos dos alumnos a través dun Plan Individual.

Pola súa banda, o curso de iniciación e mellora da gandería de vacún de carne ten como obxectivos os coñecementos básicos para iniciar unha gandería de vacún de carne e para aqueles que xa teñan unha revisar e establecer unha estratexia de produción baseada na situación actual e nas prespectivas de futuro.

Realizarase un repaso ás principais áreas de coñecemento da gandería como son o manexo de pastos, razas, sistemas de cría, sistemas de cebo, comercialización, manexo da reprodución, axudas, prevención de ataques de lobo, fertilización, cambio climático, análise económico e estratéxico da gandería, etc.

A inscrición deberase facer online no seguinte enderzo electrónico:

https://forms.gle/RJ6H8QyxxzieEJc96

Relacionadas

O Alcalde Luciano Otero Apoia a veciñanza na Loita pola EP-2702

0
No día de hoxe, o Alcalde de Pazos de Borbén, Luciano Otero, asistiu ao pleno da Deputación de Pontevedra acompañando aos verdadeiros heroes: os...

A Deputación financiará integramente dous proxectos de modernización de instalacións deportivas no Grove e...

0
No Grove financiará o 100% do acondicionamento do pavillón de deportes do CEIP Plurilingüe Conmeniño, que ascende a 303.000 €, e en Vilanova a...

Os licores espirituosos de Pazo de Valdomiño contan xa co selo de Garantia Galicia...

0
Ana Méndez, xerente do organismo da Xunta de Galicia, destaca o esforzo desta destilería para elaborar licores de calidade partindo da mellor materia prima A...

A Campaña de Verán da Xunta de Galicia presenta un Campo de Voluntariado nas...

0
• Conta con 20 prazas para participantes de 18 a 30 anos e desenvolverase entre o 23 de xullo e o 3 de agosto •...

Cuntis habilita un novo punto de recarga para vehículos eléctricos na Rúa Xoán Xesús...

0
• O dispositivo leva en funcionamento desde hai aproximadamente un mes e foi adquirido e instalado polo Concello a través de fondos propios, sumándose...

A Deputación investirá 150.000 euros na dotación de illas ecolóxicas e na instalación de...

0
Estas iniciativas, enmarcadas no proxecto “Da túa man” (rural), beneficiarán a Agolada, Arbo, Barro, Campo Lameiro, Cuntis, Forcarei, Meis, Mondariz, As Neves, Rodeiro e...

Publicacións Relacionadas